• Fabelab: leuk voor kleine en grote kinderen!


  11 January 2017

  Dit Deense merk, opgericht in 2013, door de Oostenrijkse architecte Michaela Weisskirchner-Barfod is een eigentijds merk dat kinderen aanzet om te ontdekken en te onderzoeken. Michaela wordt geїnspireerd door haar eigen twee kinderen en haar achtergrond in architectuur en scenografie. Sinds 2015 werkt ze samen met Paola Grimalt die zich naast het ontwerpen focust op het onderhouden en verbeteren van klantrelaties.

  Idee achter Fabelab

  Fabelab stimuleert kinderen om hun fantasie te gebruiken en vult hun omgeving met speelsheid, verhalen en liefde. De producten zijn fabelachtig mooi, makkelijk te gebruiken en uitermate veelzijdig. Kinderen krijgen de ruimte om hun eigen verhaal te vertellen en worden uitgedaagd om samen op onderzoek uit te gaan.  Kinderen maken de toekomst en daar zijn ze zich bij Fabelab zeker van bewust. Er wordt goed nagedacht over de boodschap die ze met hun producten willen uitdragen en daarom wordt er voor gezorgd dat producten naast leuk en verrassend ook eerlijk en deugdzaam zijn. Zo worden alle producten geproduceerd met biologisch katoen met een GOTS-certificatie en ‘groeien’ de producten mee met de ontwikkeling van het kind.

  Producten

  Het assortiment van Fabelab bestaat uit dekbedden, kussens, knuffeldieren, inbakerdoeken, baby-accessoires, tassen, portemonnees en overige accessoires van zachte materialen. Het leuke van deze producten is dat ze bijna allemaal ‘verborgen’ extra’s hebben. Zo zijn veel dekens en dekbedden ontwikkeld met het origami-principe in gedachte. Hierdoor maak je in een handomdraai van een dekbed een vogel of van een dekentje een superman-cape. Maar ook op het praktische vlak zijn er leuke extra’s toegevoegd waardoor items makkelijk mee te nemen zijn. Er is gekozen voor pasteltinten, veel wit en hier en daar een schattige opdruk. De producten van Fabelab misstaan niet in een baby- of kinderkamer en zijn leuk om zelf aan te schaffen, maar nog leuker om cadeau te doen!

   

   

Plaats Recensie