U bent hier: Home » News
 • Oosterse hanglampen voor kinderkamers: werkt dat?


  16 July 2018

  Nijntje lampen, Mr Maria lampen, wolkjes lampen, Bert en Ernie lamp. Leuk en aardig hoor. Maar wij moeten er niets van hebben. Geen kinderachtige lamp voor onze zoon in zijn slaapkamer. Onze zoon is echt een reis fanaat. Al van jongs af aan gaat hij gewoon mee met onze vakanties. Zo ook toen hij 3 was gingen we gewoon voor een week door Marokko touren. Zo is onze kleine al vroeg aangestoken met het Arabische en Noord-Afrikaanse design.

  Voor op zijn slaapkamer wilde hij nu is hij overigens vijf jaar niets liever dan een echte Marrakech lamp in zijn slaapkamer. Nu is het zo dat we de afgelopen vakanties al een paar keer naar Marokko geweest zijn en Marokko op dit moment dus niet hoog op wish list staat. We gaan dus ook niet even naar Marokko vliegen voor slechts een lamp. Dat zou een beetje te veel van het goede zijn vind ik. Maar ik zag wel dat je tegenwoordig heel goedkoop een Marokkaanse lamp kunt kopen op het internet. Ik deel de URL gelijk maar even met je dat is deze:
  https://www.ghalia.nl/oosterse-lampen-goedkoop/. Kijk dan gewoon lampen voor minder dan 50 Euro. Nou voor dat geld kunnen we ook wel even een lampje installeren in de slaapkamer van Victor.

  De keus viel op de het model genaamd El Dorado. Victor heeft deze zelf gekozen. We zeiden tegen Victor, je kunt kiezen uit alle lampen op deze pagina, onder de 75 Euro, nou hij heeft deze dus gekozen. Was binnen een paar dagen al in huis. Handige jongen dat ik ben heb ik deze zelf geïnstalleerd. Fluitje van een cent. Qua onderhoud valt ook reuze mee met zo een lamp heb je bijna geen last van, eens in het jaar met de poetsdoek erover en klaar.

 • Fabelab: leuk voor kleine en grote kinderen!


  11 January 2017

  Dit Deense merk, opgericht in 2013, door de Oostenrijkse architecte Michaela Weisskirchner-Barfod is een eigentijds merk dat kinderen aanzet om te ontdekken en te onderzoeken. Michaela wordt geїnspireerd door haar eigen twee kinderen en haar achtergrond in architectuur en scenografie. Sinds 2015 werkt ze samen met Paola Grimalt die zich naast het ontwerpen focust op het onderhouden en verbeteren van klantrelaties.

  Idee achter Fabelab

  Fabelab stimuleert kinderen om hun fantasie te gebruiken en vult hun omgeving met speelsheid, verhalen en liefde. De producten zijn fabelachtig mooi, makkelijk te gebruiken en uitermate veelzijdig. Kinderen krijgen de ruimte om hun eigen verhaal te vertellen en worden uitgedaagd om samen op onderzoek uit te gaan.  Kinderen maken de toekomst en daar zijn ze zich bij Fabelab zeker van bewust. Er wordt goed nagedacht over de boodschap die ze met hun producten willen uitdragen en daarom wordt er voor gezorgd dat producten naast leuk en verrassend ook eerlijk en deugdzaam zijn. Zo worden alle producten geproduceerd met biologisch katoen met een GOTS-certificatie en ‘groeien’ de producten mee met de ontwikkeling van het kind.

  Producten

  Het assortiment van Fabelab bestaat uit dekbedden, kussens, knuffeldieren, inbakerdoeken, baby-accessoires, tassen, portemonnees en overige accessoires van zachte materialen. Het leuke van deze producten is dat ze bijna allemaal ‘verborgen’ extra’s hebben. Zo zijn veel dekens en dekbedden ontwikkeld met het origami-principe in gedachte. Hierdoor maak je in een handomdraai van een dekbed een vogel of van een dekentje een superman-cape. Maar ook op het praktische vlak zijn er leuke extra’s toegevoegd waardoor items makkelijk mee te nemen zijn. Er is gekozen voor pasteltinten, veel wit en hier en daar een schattige opdruk. De producten van Fabelab misstaan niet in een baby- of kinderkamer en zijn leuk om zelf aan te schaffen, maar nog leuker om cadeau te doen!